-

فوبیا حیوانات

فوبیا حیوانات

اگر از مار یا حتی سگ وحشت دارید، در داشتن اینجور ترس‌ها از حیوانات تنها نیستید. داشتن ترس از هر چیزی، از جمله هر نوع حیوان قابل تصور و امکان پذیر است.
با این حال در برخی از افراد فوبیای حیوانی بسیار بیشتر از دیگران است. فوبیای حیوانی معمولاً به چند دسته غیر رسمی از جمله شکارچیان، حیوانات “مشمئز کننده” و ترس های مبتنی بر خرافات تقسیم می‌شود.

حیوانات درنده‌
حیواناتی که در گروه درنده‌ها قرار می گیرند مانند سگ و کوسه. ترس از حیوانات درنده یک مهارت اساسی برای بقا برای اجداد باستانی ما بود. حیوانات بزرگ و قدرتمند یا آنهایی که سمی هستند، می‌توانند به راحتی بر انسان غلبه کنند. در گذشته چون حفاظی برای در امان ماندن از این حیوانات نبود، اجداد ما برای تهیه غذا، آب و سرپناه با حیوانات درنده رقابت می کردند. حتی امروزه احتیاط در مورد حیواناتی که با آنها ناآشنا هستیم عاقلانه است.
حیوانات چندش آور
به طور سنتی، مارها و عنکبوتها در گروه حیوانات “درنده” قرار می گرفتند. تحقیقی که در سال 2008 در دانشگاه کوئینزلند (استرالیا) انجام شد، این عقیده را مورد اختلاف قرار می دهد. اگرچه حیواناتی مانند ببر و شیر قطعاً درنده هستند، ترس از مارها، عنکبوت ها و موش ها بسیار بیشتر است.

به گفته محققان کوئینزلند، این ممکن است به این دلیل باشد که تمایل داریم روی موجوداتی تمرکز کنیم که آنها را نفرت انگیز می دانیم. همانطور که ممکن است پروانه ای را آزاد کنیم اما سوسک را له کنیم، احتمال ترس از مار و عنکبوت بیشتر از حیواناتی است که به طور سنتی “خطرناک تر” هستند.

 

درمان فوبیای حیوانات – مشاور خوب در غرب تهران

ترس‌های خرافی

مارها نیز ممکن است در گروه ترس های خرافی قرار بگیرند. در طول تاریخ ، حیوانات مختلف در خرافات و افسانه ها و همچنین در اعتقادات مذهبی نقش داشته اند. مارها به شدت در معادن مشهور هستند، از باغ کتاب مقدس عدن گرفته تا برخی از اقدامات وودو . به همین ترتیب، پرندگان گاهی اوقات به عنوان فال مرگ دیده می شوند.

سایر علل

البته همه ترس های حیوانی در گروه های فوق قرار نمی گیرند. در بسیاری از موارد، این ترس ها ریشه در تجربیات اولیه کودکی دارند. اگر توسط سگ مورد حمله قرار بگیرید و یا از عنکبوت بگریزید، احتمال دارد که از این حیوانات هراس داشته باشید. و تجربه منفی لازم نبود برای شما یا یکی از بستگان نزدیک شما اتفاق بیفتد.

فوبیا حیوانات در کودکان

ترس، بخشی سالم و طبیعی از بزرگ شدن است. اکثر کودکان دچار ترس‌های کوتاه مدت و اغلب شدید می شوند که خود به خود فروکش می کنند. به همین دلیل، فوبیا در کودکان (و بزرگسالان) تشخیص داده نمی شود تا حداقل برای شش ماه ادامه می‌یابد.

اگر مشاهده كردید كه كودك شما نسبت به حیوانات خاصی بیزاری نشان می دهد، با او در زمینه راهكارهای مقابله ای كار كنید و او را ترغیب كنید تا ترسش را کنار بگذارد.

البته، اگر ترس شدید یا تسکین ناپذیر است، همیشه بهتر است با کلینیک ندای آرامش روان مراجعه فرمایید و با مشاوران ما مشورت کنید. ادامه پیدا کردن ترس کودک شما ممکن است این ترس را برای فرزند شما همیشگی کند.

فوبیا حیوانات هرگز سرگرم کننده نیست و ترس های درمان نشده با گذشت زمان بیشتر می شوند. با کمی کمک و سخت کوشی ، دلیلی ندارد که هراس حیوانات بر زندگی شما تأثیر بگذارد.

author-avatar

درباره admin

مشاوره روانشناسی حضوری | مشاوره روانشناسی تلفنی | مشاوره آنلاین ۲۴ ساعته | مرکز مشاوره روانشناسی | مشاوره روانشناسی | مشاوره روانشناسی آنلاین | مشاوره روانشناسی تلفنی | مشاوره روانشناسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *