-

وسواس

وسواس

هدف ما ارائه یک بررسی جامع, به روز شده در مورد وسواس و اختلالات مرتبط با وسواس و مدیریت بالینی آن‌هاست.

اطلاعات در مورد نوسوگرافی کنونی OCD و OCRD، پدیدارشناسی بالینی و علت شناسی، ممکن است به درک بهتری از مدیریت آن‌ها منجر شود. پزشکان باید با طیف گسترده‌ای از اختلالات OCD آشنا شوند. زیرا این یک مسئله اساسی در روانپزشکی بالینی فعلی است.

وسواس یک بیماری شایع، مزمن و اضطرابی است که می‌تواند اثرات ناتوان کننده‌ای در طول عمر بیمار داشته باشد. OCD می‌تواند با طیف گسترده‌ای از تصاویر بالینی آشکار شود.

این اختلال از ناتوان‌ترین شرایط اضطرابی است و بیش از نیمی از موارد اضطراب جدی را شامل می‌شود. با این حال، هیچ نظر بالینی یکپارچه‌ای در مورد طبقه بندی آن وجود ندارد.

در حقیقت، اگرچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی را به عنوان یک اختلال اضطرابی طبقه بندی می‌کند. اما برخی از پزشکان آن را به عنوان طیف اختلالات مرتبط (OCRD) می‌دانند.

طیف گسترده‌ای از OCRD‌ها شامل اختلالات سوماتوفرم (به عنوان مثال، اختلال بدشکلی بدن (BDD) و هیپوکندریاز)، اختلالات کنترل تکانه (به عنوان مثال، تریکوتیلومانیا (TTM)، قمار پاتولوژیک، برداشتن پوست و سایر موارد) و اختلالات تیک می‌باشند.

اما سایر موارد، از جمله اختلالات ناشی از دارو و غیر روانپزشکی، می‌توانند همپوشانی داشته و تصاویر بالینی مشابهی را نشان دهند طبق بررسی‌های صورت گرفته بیش از یک چهارم افراد ارزیابی شده در برخی از دوره‌های زندگی خود دچار وسواس فکری و عملی شده و احتمالاً با OCD کامل آستانه‌ای بروز می‌کند، در حالی که تعداد بیشتری از بیماران احتمالاً از OCRD رنج می‌برند.

 

درمان وسواس – کلینیک درمان وسواس در شمال غرب تهران

 

شایع‌ترین سن شروع OCD بین 22 تا 35 سال گزارش شده است. در حالی که بیماران مبتلا، به طور متوسط 17 سال قبل از دریافت یک تشخیص و درمان صحیح به این اختلال دچار شده‌اند.

درمان OCD به طور معمول شامل استفاده از داروها در ترکیب با سایر روش‌ها (مانند درمان رفتاری شناختی (CBT)، آموزش روان درمانی و غیره) است.

افکار وسواس و اصرارها یا اعمال اجباری بخشی از زندگی روزمره است.

علائم وسواسی و اجباری شایع است و ممکن است. همه آن‌ها به عنوان یک OCD آستانه کامل محسوب نشوند. تقریباً 50٪ از جمعیت عمومی برخی از رفتارهای تشریفاتی را انجام می‌دهند. در حالی که تا 80٪ افکار سرزده، ناخوشایند یا ناخواسته را تجربه می‌کنند.

به نظر می‌رسد یک سن دو حالته برای بروز OCD وجود دارد. گزارش شده است که میانگین شروع آن از 19 سالگی است (21٪ موارد در سن 10 سالگی ظاهر شده است)، در حالی که میانگین سنی برای OCD بزرگسالان بین 22 تا 35 سالگی اتفاق می‌افتد. معمولاً هرچه سن شروع زودتر باشد، روند OCD و OCRD بدتر است.

اثرات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است در تولید تصاویر مختلف بالینی OCD نقش داشته باشد. عوامل بیولوژیکی، ایمنی و ژنتیکی و استعداد خانوادگی نیز ممکن است در پاتوژنز این اختلال نقش داشته باشد.

شدت OCD ممکن است بسته به موارد مورد نظر، روند اختلال و این واقعیت که تقریباً در بین افراد عمومی ناشناخته است. متفاوت باشد. در نتیجه، بسیاری از بیماران به دنبال مراقبت پزشکی نیستند تا زمانی که مشکل خفیف‌تری از OCD و OCRD پریشان کننده‌تر و احتمالاً درمان آن دشوارتر شود.

 

کلینیک درمان وسواس در جنوب غرب تهران – مرکز درمان وسواس در شمال غرب تهران

 

بیماران OCD معمولاً علائمی مشابه با نزدیکان مبتلا دارند. حدود 8٪ از بستگان درجه یک مبتلا به OCD هستند، در حالیکه اولین علائم در 75٪ بیماران تا 20 سالگی بروز می‌کند. این ممکن است به طور ناگهانی یا آهسته اتفاق بیفتد، به طور کلی یک دوره اپیزودیک نشان می‌دهد.

تعداد اندکی از موارد بسیار شدید OCD نیز ممکن است دارای ایده‌ها یا رفتارهای خودکشی باشند. زیرا بیمار می‌تواند خودکشی را تنها امکان فرار از درد فوق العاده خود بداند. در چنین بیمارانی فرضیه‌ای مبنی بر عصب شناسی و ژنتیکی متداول مطرح شده است. که مسئول رفتارهای خودکشی افسردگی و تظاهرات وسواس فکری منفی است.

وسواس فکری معمولاً ناخواسته، اجتناب ناپذیر، نفوذی، گاهاً ترسناک یا خشونت آمیز است و اغلب عملکرد را مختل می‌کند و کیفیت زندگی را نیز بسیار پایین می‌آورد.

نکته قابل توجه این است که اکثر بیماران OCD از افکار خود انتقاد می‌کنند و از انجام هر عملی به انتخاب خود متنفر هستند، اما در بیشتر موارد قادر به جلوگیری از چنین افکار یا رفتاری نیستند.

ما در کلینیک ندای آرامش روان به شما عزیزان در این زمینه کمک خواهیم کرد.

author-avatar

درباره admin

مشاوره روانشناسی حضوری | مشاوره روانشناسی تلفنی | مشاوره آنلاین ۲۴ ساعته | مرکز مشاوره روانشناسی | مشاوره روانشناسی | مشاوره روانشناسی آنلاین | مشاوره روانشناسی تلفنی | مشاوره روانشناسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *