-

10 نکته برای افزایش تمرکز کودک

10 نکته برای افزایش تمرکز کودک مسئله‌ای است که در این بخش به آن پرداخته‌ایم.

آیا کودک شما می‌تواند توجه خود را بر روی کارها یا مطالعات متمرکز کند؟

برای اکثر بچه‌ها تمرکز بیش از چند لحظه بر روی هر کاری دشوار است و این کاملاً طبیعی است، به دلیل کنجکاوی، شوق و انرژی آن‌ها.
با این وجود توجه و تمرکز برای مطالعه، انجام تکالیف و تکمیل هر کاری ضروری است.
افراد بزرگ‌تر می‌توانند تمركز خود را با تمرینات ویژه بهبود ببخشند، با این حال، برای كودكان، نیاز به استفاده از استراتژی‌های مختلف است.
شما می‌توانید با راه‌های مختلف به کودک خود کمک کنید تا تمرکز خود را افزایش دهد. این روش‌ها عادات و قواعد خاصی را به کودک می‌آموزد، که باعث می شود هنگام انجام تکالیف یا انجام وظایفی که به آن‌ها محول می‌شود، تمرکز و آرامش او بیشتر شود.

 

مشاوره کودک در غرب تهران – مشاوره کودک در جنوب غرب تهران

 

10 نکته برای افزایش تمرکز کودک که در زیر به آن اشاره شده است:

1. یک کار بزرگ را به کارهای کوچک تقسیم کنید
یک کار بزرگ به تمرکز و نظم بیش از حد نیاز دارد، بنابراین بهتر است آن را به کارهای کوچکتر تقسیم کنید. این را می‌توان برای مشق شب، کارهای خانه و یادگیری مهارت‌های جدید به کار برد.
انجام پروژه‌های کوچک، که منجر به اتمام یک پروژه بزرگ می‌شود، باعث کاهش ترس و تمرکز بر روی پروژه می‌شود و همچنین احساس پیشرفت و حرکت را در کودک شما ایجاد می‌کند.
یک کار بزرگ که نیاز به وقت، فداکاری و تمرکز دارد، ممکن است محرمانه و طاقت فرسا به نظر برسد و بی‌میلی و تعلل را در کودک شما بیدار کند. به نظر می‌رسد انجام یک کار کوچک آسان‌تر است و مقاومت کمتری ایجاد می‌کند.

2. کاهش حواس پرتی
کودکان در صورتی که مشغول کاری باشند که واقعاً دوست دارند، تشخیص دادن عوامل حواس پرتی برایشان دشوار است. شما باید محیطی را که آن‌ها یاد می‌گیرند، مطالعه می‌کنند یا وظایف را انجام می‌دهند، تا آنجا که ممکن است ارام و بدور از هرگونه حواس پرتی نگه دارید.
به خصوص در مورد تلویزیون، موسیقی با صدای بلند، سر و صدا و هر چیز دیگری که ممکن است توجه کودک را از بین ببرد.

3. تلویزیون و تلفن های همراه
هنگام انجام تکالیف تماشای تلویزیون ایده خوبی نیست، زیرا این امر توجه را از بین می‌برد. پیام‌های متنی و رسانه‌های اجتماعی نیز تمرکز را از بین می‌برند. هنگام مطالعه و انجام تکالیف، کودک را تشویق کنید و یاد دهید که از تلفن همراه استفاده نکند.

4. انجام تکالیف در یک ساعت مشخص
تکرار فعالیتی هر روزه که در یک ساعت معین انجام می‌شود، در نهایت، آن را به یک عادت تبدیل می‌کند. اگر كودك هر روز در همان ساعت برای انجام مشق شب بنشیند، بعد از مدتی كه ساعت آن فرا می‌رسد، تلاش كمتری برای تمركز لازم است. ذهن می‌داند که زمان تکالیف فرا رسیده است، و تمایل بیشتری به مطالعه دارد.

بهترین کلینیک مشاوره کودک در تهران

5. به آن‌ها فعالیت بدنی کافی بدهید
برخی از فعالیت‌های بدنی، مانند بازی، دویدن یا برخی ورزش‌ها، بین مطالعه و انجام وظایف، راهی برای تخلیه انرژی اضافی فراهم می‌کند. این امر به کودک کمک می‌کند تا کمتر بی‌قرار باشد، بی‌حوصلگی را جبران کند و باعث سهولت تمرکز شود.

6. اجازه دهید کودکان بازی کنند
خیلی از وظایف دادن به کودکان و درگیر کردن آن‌ها در فعالیت‌های زیاد می‌تواند برای مغز آن‌ها طاقت فرسا باشد. به عنوان یک والدین، باید به آن‌ها فرصت کافی برای لذت و سرگرمی بدهید، تا آن‌ها بیش از حد تحت فشار قرار نگیرند.

7. به اندازه کافی استراحت کنید
اطمینان حاصل کنید که کودک خواب کافی در شب و همچنین برخی از استراحت در روز دارد.

8. برای اتمام یک هدف زمان تعیین کنید
زمان انجام یک کار را تعیین کنید، مانند ده دقیقه، بیست دقیقه و غیره. این می‌تواند کودک را مجبور به تمرکز کند، تا هدف را در محدوده زمانی به پایان برساند. با این حال، باید مراقب این امر باشید، زیرا ممکن است بعضی از کودکان محدودیت‌های زمانی را بیش از حد تحت فشار قرار دهند و این امر می‌تواند باعث اضطراب و اختلال در تمرکز آن‌ها شود.

 

مشاوره کودک در شمال غرب تهران – مشاوره کودک در تهران

 

9. به آن‌ها اجازه دهید بازی‌هایی را انجام دهند که نیاز به تمرکز دارند
با انجام بازی‌هایی که نیاز به تفکر دارند می‌توانید توانایی تمرکز کودک را آموزش داده و تقویت کنید. تعداد زیادی از این بازی‌ها وجود دارد که می‌توانید در فروشگاه‌های فروش بازی برای کودکان پیدا کنید.
انجام بازی‌هایی که نیاز به تمرکز، برنامه ریزی و استفاده از حافظه دارند، لذت و تمرکز را ترکیب می‌کنند.

10. قبل از شروع یک کار جدید کمی وقت بگذارید
هنگامی که کودک شما مشغول است، به او بگویید که چه کارهایی باید بعدا انجام دهد، اما چند دقیقه استراحت، بین اتمام کار و شروع کار جدید را بگذارید. این از تنش و مقاومت درونی جلوگیری می‌کند.
اگر می‌خواهید نتایج بهتری بگیرید، باید یک مثال شخصی بزنید.
شما باید تمرکز خود را بهبود ببخشید. در این صورت، موقعیت بهتری برای تدریس خواهید داشت.

این 10 مورد از مواردی است که می‌توانید از آن برای رفع متمرکز نبودن کودک خود استفاده کنید. اگر کارهای فوق باعث برطرف شدن مشکل شما نشد می‌توانید به کلینک ندای آرامش روان مراجعه کرده و از مشاوران ما راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید.

مشاوره روانشناسی حضوری | مشاوره روانشناسی تلفنی | مشاوره آنلاین ۲۴ ساعته | مرکز مشاوره روانشناسی | مشاوره روانشناسی | مشاوره روانشناسی آنلاین | مشاوره روانشناسی تلفنی | مشاوره روانشناسی

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


جهت تماس با کلینیک کلیک کنید