اختلالات روان پریشی
روان پریشی چیست؟
روان پریشی به مجموعه علائمی گفته میشود که منجر به ایجاد اختلال در رابطه با درک واقعیت میشود. درواقع فردی که به این اختلال مبتلا میشود، توانایی تشخیص واقعیت از خیال را ندارد. بررسی مکانیسم مغز در این اختلال روانی نشان میدهد که این مشکل در اثر به هم ریختن تعادل هورمونها در مغز ایجاد میشود و با فعالیت بیش از حد دوپامین و کاهش فعالیت گیرندههای گلوتامات ارتباط مستقیمی دارد.
افرادی که به اختلال روان پریشی مبتلا هستند، معمولاً توهمات احساسی مختلف را تجربه میکند. ممکن است این توهمات به صورت شنیداری یا بیداری باشند. به طوری که فرد صداهای در اطراف خود میشنود و چیزهایی را میبیند که واقعیت ندارد. این افراد معمولاً افکار گیجکننده و مختلکنندهای دارند و ناگهان رشته افکار خود را از دست میدهند. در بسیاری از مواقع ممکن است درست وسط حرف زدن درباره یک موضوع ناگهان به یک نقطه خیره شوند و یا بیمقدمه شروع به حرف زدن در مورد موضوع دیگری کنند.
افراد مبتلا به این بیماری معمولاً از اجتماع فاصله میگیرند و تبدیل به افرادی بیانگیزه میشوند. از طرف دیگر تجربه اتفاقات ترسناک برای این افراد موجب میشود تا در خیلی از مواقع به خودشان یا دیگران صدمه بزنند. برای رفع این مشکل با مشاوره روانپزشک درمیان بگزارید
انواع روان پریشی
روان پریشی انواع مختلفی دارد و به شکلهای متفاوتی در فرد ظاهر میشود. در ادامه به رایجترین انواع روان پریشی اشاره شده است.
اختلال روان پریشی مختصر
این نوع اختلال روانی معمولاً واکنشی کوتاه مدت به استرسهای شدید است که موجب میشود فرد برای مقطع کوتاهی دچار اختلال شود. معمولاً بسیاری از افرادی که مرگ یکی از اعضای خانواده خود را تجربه میکنند، به این نوع روان پریشی مبتلا میشوند. معمولاً این اختلال بعد از چند روز یا چند هفته بهبود پیدا میکند.
روان پریشی با مصرف مواد مخدر یا الکل
افرادی که از مواد مخدر و الکل استفاده میکنند، در معرض ابتلا به این نوع اختلال قرار دارند. استفاده از دارهای توهم زا، مواد مخدر و الکل موجب میشود تا فرد چیزهایی را ببیند که وجود ندارد و یا به صورت مقطعی دچار توهم و هذیانگویی شود. در بسیاری از مواقع افرادی که به مواد مخدر و الکل اعتیاد دارند، بعد از توقف مصرف این مواد دچار علائم روان پریشی خواهند شد. در چنین شرایطی استفاده از امکان مشاوره آنلاین با دکتر روان شناس بهترین کار است.
روان پریشی ارگانی
در این نوع اختلال روانی فرد در معرض آسیب به سر، بیماری و یا عفونت مغزی قرار میگیرد و از همین رو دچار مشکلات روانی جدی در زندگی میشود.
علائم روان پریشی
برای تشخیص روان پریشی لازم است ابتدا با علائم این بیماری آشنا شوید. گاهی اوقات ممکن است فرد علائم هشداردهندهای را قبل از ابتلا به این بیماری تجربه کند. در برخی افراد علائم اختلال به سرعت ظاهر میشود و در برخی دیگر به تدریج بروز میکند. از طرف دیگر شدت علائم نیز از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
- افت ناگهانی در عملکرد درسی و شغلی
- مشکل در فکر کردن به صورت واضح
- مشکل در تمرکز
- احساس شک و بدگمانی نسبت به دیگران
- کنارهگیری از دوستان و خانواده
- هجوم احساسات جدید
- بیاحساس شدن
- علاقه نداشتن به رعایت نظافت شخصی
- مشکل در تفکیک واقعیت از غیر واقعیت
- مشکل در برقراری ارتباط
- توهم دیداری و شنیداری
- هذیانگویی
- بروز رفتارهای غیرمنطقی
- بیتفاوت و سرد به نظر رسیدن چهره
علت روان پریشی
معمولاً ابتلا به روان پریشی دلایل مختلفی دارد. بیماریها و اختلالات روانی متفاوتی میتوانند موجب بروز این مشکل در فرد شوند. از طرف دیگر محرکهایی نظیر مصرف مواد مخدر، کمبود خواب و همچنین عوامل محیطی نیز بر ابتلا به این بیماری دخیل هستند. مطالعات نشان میدهد که عوامل ژنتیکی و محیطی در کنار هم منجر به ایجاد اختلال روان پریشی در فرد میشوند. در ادامه به میتوانید با مهمترین دلایل این اختلال آشنا شوید.
- عوامل ژنتیکی
- تجربه یک اتفاق بد و غیرمنتظره مثل مرگ نزدیکان، مهاجرت، تجاوز جنسی یا جنگ
- مصرف مواد مخدر و داروهایی مثل آمفتامینها
- ابتلا به اختلالات روانی مثل اسکیزوفرنی
- وارد شدن ضربه به سر
- کمبود شدید خواب
- افسردگی شدید
- تغییرات هورمونی
- تومورهای مغزی
- زوال عقل
- ابتلا به بیماریهایی مثل صرع و HIV
روشهای درمان روان پریشی
برای درمان روان پریشی معمولاً از روشهای درمانی آرامسازی سریع همراه با دارو استفاده میشود. معمولاً طول مدت بیماری بهشدت و نوع آن بستگی دارد. در بسیاری از مواقع افراد با مصرف یک دوره دارو درمان میشوند و در برخی اوقات نیز لازم است فرد دورههای درمان طولانی مدتی را پشت سر بگذارد تا بهبود پیدا کند. در ادامه میتوانید با رایجترین روشهای درمان انواع اختلال روان پریشی آشنا شوید.
آرامسازی سریع
بسیاری از افرادی که به این اختلال مبتلا هستند ممکن است به خودشان و دیگران آسیب وارد کنند. از همین رو در این مواقع لازم است از روشی برای آرامسازی سریع این افراد کمک بگیرید. معمولاً در این شرایط پزشک یا پرسنل اورژانس برای آرام کردن فرد از تزریق داروهای خاصی استفاده میکنند.
مصرف دارو
در بسیاری از مواقع لازم است افراد مبتلا به روان پریشی برای درمان از داروهایی به نام آنتی سایکوتیک استفاده کنند. مصرف این داروها موجب کاهش توهمات و هذیانگویی میشود و به بیمار کمک میکند تا بهتر فکر کند. معمولاً نوع آنتی سایکوتیکی که توسط پزشک تجویز میشود، با توجه به علائم بیماری متفاوت است.
جمعبندی
تجربه روان پریشی یکی از سختترین اتفاقاتی است که یک فرد میتواند در زندگی تجربه کند. معمولاً افرادی که از این بیماری رنج میبرند، کمتر در مورد آن صحبت میکنند و از همین رو نیاز به کمک دارند. در صورتی که خودتان یا یکی از نزدیکان با این اختلالات روانی دست و پنجه نرم میکنید، بهتر است هر چه سریعتر برای درمان از یک روانپزشک کمک بگیرید.
روانشناس خوب در تهران
ازدواج چیزی فراتر از داشتن خانه و داشتن فرزند است. ازدواج به این معناست که کسی در کنار شما باشد که عمیقاً شما را دوست داشته حتی اگر شما را در بدترین حالتتان دیده باشد.
مشاوره پیش از ازدواج با یک روانشناس خوب در تهران می تواند به شما کمک کند تا درک عمیق تری از هدف ازدواج خود ایجاد کنید.
https://arameshravan.com/
درمانگر خوب در تهران
روانشناسان افرادی هستند که تحصیلات روانشناسی دارند و در زمینه درمان روان بدون دارو و با صحبت کردن فعالیت میکنند. روانشناسان میتوانند در حوزههای مختلف روان درمانی فردی، خانواده، زوج، کودک و … فعالیت کنند. افراد زیادی
هستند که علم کافی ندارند.
https://arameshravan.com/
دکتر روانپزشک خوب در تهران
روانپزشکان به درمان اختلالاتی مانند انواع فوبیا ، اختلالات خلقی و به طور کلی اختلالات روانی می پردازند.دکتر روانپزشک تهران بیماران را با استفاده از روش ها و داروهای روان درمانی درمان می کنند.
در صورت داشتن علائم بیماری های اعصاب و روان باید به یک دکتر روانپزشک خوب در تهران مراجعه کرد.
اگر ساکن شهر تهران هستید و به دنبال دکتر روانپزشک خوب در تهران هستید پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشید.
https://arameshravan.com/
ارتباط با ما
Call: 02144246886
Instagram:nedaye-aramesh-ravan
09924793881:eitaa
www.arameshravan.com
ندای آرامش روان