اضطراب اجتماعی چیست؟
اضطراب اجتماعی چیست؟
اضطراب اجتماعی چیست؟
کارشناسان انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا، اضطراب اجتماعی را به عنوان “اضطراب شدید یا ترس از قضاوت شدن، ارزیابی منفی یا طرد شدن در یک موقعیت اجتماعی” توصیف می کنند
ترس از ناهنجار به نظر رسیدن در جامعه، سبب اضطراب شدید می شود و اغلب منجر به دوری کامل فرد از اجتماع می شود. از آنجایی که اجتناب یک پاسخ رایج است،
در صورت عدم درمان، اضطراب اجتماعی زندگی فرد را دچار محدودیت می کند.
تجربیات یا روابط از دست رفته باعث می شود انسان ها نسبت به همدیگر بی اعتماد شوند و
همین حس باعث طرد شدن آنها از جامعه خواهد شد. اضطراب اجتماعی سبب می شود کودک در مدرسه به درستی عمل نکند و فرد بزرگسال در جامعه از مهارت های اجتماعی ضعیف،
عزت نفس پایین، انزوای اجتماعی و افسردگی برخوردار شود و حتی افکار یا اقدام به خودکشی را در سر خود بپروراند.
علائم اضطراب اجتماعی چیست؟
معیارهای تشخیص و علائم اضطراب اجتماعی عبارتند از:
۱- ترس یا اضطراب مداوم و شدید در مورد موقعیتهای اجتماعی خاص، زیرا معتقدید ممکن است مورد قضاوت های منفی، خجالت آور یا تحقیر قرار بگیرید.
۲- اجتناب از موقعیتهای اجتماعی اضطرابزا یا تحمل آنها با ترس یا اضطراب شدید.
۳- اضطراب بیش از حد که با موقعیت بوجود آمده نامتناسب است.
۴- اضطراب یا پریشانی که در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد می کند.
۵-همچنین علائم فیزیکی وجود دارد که فرد مبتلا به اضطراب اجتماعی می تواند آن را تجربه کند. علائم فیزیکی اضطراب اجتماعی عبارتند از «ترس شدید، تند شدن قلب، قرمز شدن یا سرخ شدن صورت، تعریق زیاد، خشکی گلو و دهان، لرزش دست، بلع غذا همراه با مشکل، انقباض عضلانی دست و پا، به ویژه در اطراف صورت و گردن.
علت اضطراب اجتماعی
عوامل ژنتیکی
عوامل ژنتیکی نقش مهمی در ایجاد اضطراب اجتماعی ایفا میکنند. مطالعات نشان دادهاند که افرادی که سابقه خانوادگی اختلالات اضطرابی دارند، احتمال بیشتری برای دچار شدن به اضطراب اجتماعی دارند. در واقع، تحقیقات نشان میدهد که تا ۳۰٪ علت اضطراب اجتماعی ممکن است به عوامل ژنتیکی مربوط باشد.
یکی از نظریهها این است که ژنهای خاص ممکن است افراد را مستعدتر نسبت به محرکهای محیطی کنند ، این نوع محرک ها میتوانند منجر به اضطراب اجتماعی شوند. به عنوان مثال، اگر کسی با توجه به عوامل ژنتیکی استرس زیادی در هر مرحله از زندگی خود داشته باشد، ممکن است احتمال بیشتری برای ایجاد اضطراب اجتماعی در پاسخ به عوامل استرس اجتماعی داشته باشد.
عوامل محیطی
عوامل محیطی نیز میتوانند در ایجاد اضطراب اجتماعی نقش داشته باشند. به عنوان مثال، فردی که در گذشته تجربههای اجتماعی منفی مانند زورگویی یا رد شدن داشته است، ممکن است در نتیجه آن دچار اضطراب اجتماعی شود. به همین ترتیب، بزرگ شدن در خانوادهای با والدین بیش از حد محافظ یا منتقد ممکن است خطر ابتلا به اضطراب اجتماعی را افزایش دهد.
عوامل اجتماعی و فرهنگی نیز میتوانند در اضطراب اجتماعی نقش داشته باشند. به عنوان مثال، زندگی در جامعهای که ارزش بالایی به موقعیت اجتماعی و ظاهر میدهد، ممکن است فشار برای انجام و پذیرفته شدن توسط دیگران را افزایش دهد، که منجر به اضطراب اجتماعی میشود.
درمان اضطراب اجتماعی
آیا نمی دانید چگونه بر اضطراب اجتماعی غلبه کنید؟ خبر خوب این است که اضطراب اجتماعی یک بیماری قابل درمان است.
داروهای درمانی برای اضطراب اجتماعی
هنگامی که فرد به روان پزشک خود مراجعه می کند، او حتما علت اضطراب اجتماعی فرد را بررسی کرده و سپس با توجه به شناخت علائم اضطراب اجتماعی در فرد برخی از داروها را برای فرد تجویز می کند.
NIMH داروهای اضطراب اجتماعی را به سه دسته تقسیم می کند.
- داروهای ضد افسردگی، مهارکنندههای سروتونین (SSRIs) مانند Paxil و Zoloft، یا مهارکنندههای سروتونین- نوراپی نفرین، (SNRIs) Effexor XR
- مسدودکننده های بتا، گهگاه برای درمان فیزیکی اضطراب اجتماعی مانند افزایش ضربان قلب، فشار خون و لرزش تجویز می شود.
- داروهای ضد اضطراب، مانند بنزودیازپین ها، ممکن است تجویز شوند و تحت نظارت دقیق قرار گیرند، زیرا می توانند اعتیادآور باشند.
داروها، مانند داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد اضطراب، میتوانند یک درمان موثر برای اضطراب اجتماعی باشند. این داروها میتوانند به تنظیم شیمی مغز و کاهش علائم اضطراب کمک کنند. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که داروها به تنهایی یک راه حل طولانی مدت نیستند و ممکن است در ترکیب با گفتار درمانی موثرتر باشند.
اضطراب اجتماعی چیست؟
گفتار درمانی
گفتار درمانی، مانند درمان شناختی-رفتاری (CBT)، یک درمان رایج برای اضطراب اجتماعی است. CBT بر تغییر الگوهای تفکر و رفتارهای منفی که به اضطراب کمک میکنند، تمرکز دارد. با یادگیری مهارتهای مقابله ای جدید و تمرین تکنیکهای آرامش، افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی میتوانند حس کنترل و اعتماد به نفس بیشتری در موقعیتهای اجتماعی داشته باشند.
تغییر در سبک زندگی
تغییرات سبک زندگی، مانند خواب کافی، ورزش منظم و اجتناب از مواد مانند کافئین و الکل، همچنین میتواند به کاهش علائم اضطراب اجتماعی کمک کند. این تغییرات میتواند سلامت روان کلی را بهبود بخشد و مقاومت در برابر استرس را افزایش دهد.
اضطراب اجتماعی چیست؟
اضطراب اجتماعی یک بیماری پیچیده است که میتواند به دلیل ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و شخصی ایجاد شود. درک علائم اضطراب اجتماعی و دلایل آن میتواند به افراد کمک کند تا درمان مناسب را پیدا کنند و استراتژیهای مقابله ای موثر را توسعه دهند. صحبت کردن با درمان، دارو و تغییر شیوه زندگی همه راههای موثر برای مدیریت اضطراب اجتماعی و بهبود سلامت روان و رفاه کلی است.
با توجه به آنچه در این مقاله بیان کردیم، در اصل فرد هنگامی که وارد جامعه می شود، به طور مثال در محل کار با توجه به بیماری که دارد رنگ او سرخ و یا رنگ پریده می شود و دستانش دچار لرزش شده و تعریق شدید دارد، این به صورتی است که فرد با همکاران خود هر روز مواجه می شود و نمی تواند ارتباط درستی در محل کار خود داشته باشد، بنابراین حتی ممکن است از سر کار اخراج شود.
اضطراب اجتماعی بیماری است که دارای درمان است و افراد باید به روانشناس و روانپزشک مراجعه کنند.