-

قدردانی کودکان

قدردانی کودکان

آیا این داستان را شنیده‌اید؟ در زمان‌های قدیم، یک برده فراری در یک غار مخفی می شد تا اینکه یک روز با یک شیر زخمی روبرو شد. اگرچه می‌ترسد ولی مرد به شیر کمک می‌کند تا خار را از پنجه شیر خارج کند.

شیر برای همیشه سپاسگزار است و غذای خود را با مرد به اشتراک می‌گذارد و سرانجام جانش را نجات می‌دهد.
اگر این افسانه آشنا به نظر می‌رسد، ممکن است در کودکی با آن روبرو شوید. تغییرات “آندروکلس و شیر” در داستان‌های افسون و رومی ظاهر می‌شود.

داستان‌هایی از این دست از درسی سود می برند که اکثر مردم آن را کاملاً طبیعی و شهودی می دانند. این اصل حتی در رفتار کودکان خردسال هم دیده می شود.

با این حال، آزمایش‌های اخیر نشان می‌دهد که متقابلا از این قبیل نه طبیعی است و نه شهودی: کودکان خردسال تقریباً هیچ آگاهی نسبت به اینکه باید نسبت به کسانی که در گذشته به آن‌ها کمک کرده‌اند، قدردان باشند، نشان ندادند.

اصل متقابل مستقیم (قدردانی از کسانی که در گذشته به شما کمک کرده‌اند) آنقدر در زندگی روزمره حائز اهمیت است که اغلب از وضعیت اخلاقی برخوردار است.
فراتر از سطح شخصی، محققان معتقدند که قدردانی می‌تواند موفقیت جوامع و همچنین تکامل همکاری‌ها را به طور کلی‌تر توضیح دهد.

محققان استدلال کردند که قدردانی در واقع چیزی است که به عنوان پایه و اساس تعامل انسان با دیگران است، باید به طور طبیعی برای کودکان خردسال پیش بیاید.

برای آزمایش این فرضیه، محققان یک بازی رایانه‌ای ساده را برای کودکان 4- تا 8 ساله طراحی کردند. کودکان با چهار آواتار در تعامل بودند که ما به آن‌ها گفتیم بچه‌های دیگری هستند که بازی می‌کنند.

در یک نسخه از کار، همه “بچه‌های دیگر” برچسب دریافت کردند و کودک را بدون هیچ گونه ترکیبی ترک کردند. اما بعد یکی از بازیکنان استیکر خود را به کودک داد.در مرحله بعدی بازی، کودک برچسب دوم را دریافت کرد که می‌توانست به یکی دیگر از بازیکنان بدهد.

مشاوره کودک و نوجوان در تهران – مشاوره کودک و نوجوان در صادقیه

مطمئناً، بدیهی‌ترین انتخاب برای برگرداندن و دادن آن برچسب به به کودکی است که قبلا برچسب خود را به او داده است؟

در حقیقت، پاسخ قطعی نبود. حتی وقتی محققان مجبور شدند که استیکر جدید خود را کنار بگذارند، و حتی در تعامل با افرادی که عضو همان گروه اجتماعی بودند، کودکان در هر سنی به طور تصادفی برچسب خود را به یکی دیگر از بازیکنان می دادند. رفتار آن‌ها هیچ مدرکی مبنی بر تلافی مستقیم نشان نداد.

آیا اینکه چه کسی چه کاری را انجام داده است، برای کودکان خردسال دشوار بود؟ به نظر نمی‌رسد – وقتی از آن‌ها سؤال کردیم، تقریباً همه بچه‌ها به یاد می‌آورند چه کسی برچسب به آن‌ها داده است.

محققان این تأثیرات را چندین بار در سایر گروه‌های کودک پیدا کردند، و دیگر هیچ مدرکی مبنی بر احترام به اصل قدردانی پیدا نکردند.

آیا این به این معنی است که کودکان هرگز قدردانی مستقیم نشان نمی‌دهند؟ نه دقیقا. در واقع، آن‌ها این کار را کردند، نه بصورت قدردانی مستقیم.

کلینیک و مرکز مشاوره و روانشناسی و روانشناختی ندای آرامش روان

آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای خیابان ستارخان، بلوار شهدای صادقیه شمالی، نبش کوچه مرودشت، پلاک ۴، واحد ۷
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۴۴۹۱۶-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۶۷۰-۰۲۱
اگر به مشاوره تلفنی نیاز دارید می‌توانید در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن همراه خود با این شماره تماس بگیرید
۰۲۱-۷۴۴۷-۱۲۳۴
همچنین برای شارژ حساب کاربری خود برای استفاده از خدمات روانشناختی کد
۲۵#*۵۰۰* را شماره گیری نمایید
خدمات قابل ارائه در مرکز خدمات مشاوره و روانشناختی ندای آرامش روان
• استعداد‌یابی
• روان تحلیلی
• روانکاوی
• هیپنوتیزم
• درمان تخصصی وسواس
• نوروفیدبک
• اختلالات جنسی

در کلینیک ندای آرامش روان امیر پیرایش دکترای روانشناسی زوج و پیش از ازدواج و بیش از ۲۰۰ متخصص دیگر مشغول به فعالیت می‌باشند.

مشاوره روانشناسی حضوری | مشاوره روانشناسی تلفنی | مشاوره آنلاین ۲۴ ساعته | مرکز مشاوره روانشناسی | مشاوره روانشناسی | مشاوره روانشناسی آنلاین | مشاوره روانشناسی تلفنی | مشاوره روانشناسی

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت تماس با کلینیک کلیک کنید