مشاوره پیش از ازدواج در سیدخندان
مشاوره پیش از ازدواج در سیدخندان
انتخاب عشقی و تکمیل کار ناتمام کودکی
هركودك دو خواسته اصلي دارد:
1 ـ عشق پدر و مادر را دريافت كند. 2 ـ پدر و مادرش به يكديگر عشق بورزند.
بسياري از ما در كودكي خود نتوانستهايم به اين دو خواستهي اصلي خود برسيم و در اين باره ناكام شدهايم. بنابراين هميشه اين دو خواسته در بزرگسالي هم ما را همراهي ميكند و مثل اين است كه ما يك كار ناتمام داريم كه بايد تمام شود.
به ويژه در انتخابهاي عشقي خود سعي ميكنيم به اين دو خواسته اصلي خود پاسخ دهيم و ناكامي خود را از بين ببريم. بنابراين در بزرگسالاي به طور ناخودآگاه ابتدا خود را در شرايط كودكي و شرايط خانه دوران كودكي با همان موضوع
اصلي (پدر، مادر، برادر و خواهر) قرار ميدهيم و سپس تلاش ميكنيم ناكاميهاي دوره كودكي را در اين زمان جبران كنيم. اگر ارتباط با پدر به هم ريخته بوده است و تصوير پدر براي من مخدودش است احتمالاً وارد ارتباط مجدد با او ميشوم تا
اين رابطه اصلي را اصلاح و بازسازي كنم. وارد رابطه با فردي شبيه به پدر ميشوم تا هم با او صحبت كنم و هم از او محبت دريافت كنم. آنچه را كه در كودكي ناتوان از انجامش بودهام يا در انجام آن ناكام شدهام. كه به ما براي به اتمام رساندن
اين دو هدف ناخودآگاه و ناتمام كمك كند.
اصولاً به يكي از چند روش زير الگوهاي كودكي را تكرار ميكنيم.
1 ـ اگر عشق يا توجه زيادي از يكي از والدين دريافت نكردهايم، ممكن است به كسي علاقهمند شويم كه او نيز به مانند همان والد، عشق و توجه كافي به ما نداشته باشد و به اين طريق باعث شود تا ما بيشتر تلاش كنيم تا عشق و توجه او را بدست آوريم.
مثال:
سارا زني سي ساله است كه بهطور ناخود آگاه از مردان انتقادگر و كنترل كننده خوشش ميآيد. او با مردي ازدواج كرده كه مدام از او انتقاد ميكند و با انتقادهاي خود به او اين احساس را ميدهد كه همسر خوبي نيست، باهوش نيست و لازم است خودش را تغيير دهد. او حتي، تنها به خاطر خواستهي شوهرش، بينياش را هم جراحي كرده است.
از سارا خواسته شد تا فهرستي از ويژگيهاي پدر و مادرش تهيه كند. ويژگيهاي مادر سارا عبارت بودند از: انتقادگر، سختگير، طعنهزن، دمدميمزاج، كمالگرا و عصباني.
سارا پس از تهيه فهرست متوجه شد كه هميشه به طور ناخود آگاه به مرداني علاقهمند ميشده كه داراي ويژگيهاي مادرش بودهاند. مادر او زني سرزنش كننده و انتقادگر بوده است. سارا با علاقمند شدن به مرداني با ويژگيهاي مادرش، سعي در بازسازي رابطهي خود با مادر داشته است. رابطهاي كه در آن سخت تلاش كند تا باهوش، زيبا و خوب باشد. گويي هنوز با خود ميانديشد كه شايد اين بار بتوانم كاري كنم كه مادرم سرزنشم نكند. ممكن است بتوانم كاري كنم كه او فكر كند خوب هستم. سارا هنوز نياز به تأييد مادر دارد و چون در كودكي هرگز نتوانسته اين تأييد را به دست آورد، سعي ميكند در رابطه با همسرش اين كار ناتمام دوران كودكي را به پايان برساند.
2 ـ اگر از يكي از والدين عصباني و خشمگين باشيم، اين امكان وجود دارد كه جذب كسي شويم كه برخلاف آن «والد» به ما عشق بورزد، اما ما او را طرد كنيم يا دلش را بشكنيم، تا هم خشم خود را نشان داده باشيم و هم او را مجبور كنيم تا تلاش كند كه «عشق و توجه ما» را بدست آورد.
مثال:
پدر و مادر سحر وقتي كه او پنج ساله بوده از هم جدا شدهاند. سحر تحت نظارت مادرش بزرگ شده است. در اين مدت پدرش بسيار به ندرت به ديدن او رفته و تماس چنداني با او نداشته است. پدرش تقريباً او را فراموش كرده است و بيشتر به زندگي شخصي خود و فرزندان ازدواج دومش توجه دارد.
اكنون كه سحر ميخواهد ازدواج كند، وقتي برايش خواستگار ميآيد، تا آنجا با او پيش ميرود كه مطمئن شود كه پسر واقعاً خواهان ازدواج با اوست؛ سپس به او جواب رد ميدهد و با او به تندي و خشونت برخورد ميكند.
سحر با طرد خواستگارهايش، در واقع پدر خودش را به خاطر اينكه او را ترك كرده تنبيه ميكند. او با اين كار خود گويي به آنها ميگويد: فهميديد كه طرد شدن چه احساس بدي است؟! حالا ميفهميد كه من چه احساسي داشتم.
3 ـ به كسي علاقهمند ميشويم كه شبيه يكي از والدينمان باشد و سعي ميكنيم تا زندگي او را نجات دهيم تا بدين وسيله آن «والد» را خوشحال كرده باشيم.
مثال:
ظاهراً شيرين از مردان معتاد خوشش ميآيد. او اكنون در آستانهي ازدواج با يك معتاد است. در جلسات مشاوره معلوم شد كه پدر او مرد كاري، سخت كوش و مهرباني بوده است، كه به ترياك اعتياد داشته است. شيرين مانند ديگر اعضاي خانواده، اعتياد پدر را پذيرفته بود؛ اما در عين حال هميشه سعي ميكرد به نحوي اعتياد پدر را از ديگران پنهان كند. او پدرش را خيلي دوست داشت، اما در عين حال هرگز موفق نشد كاري كند كه پدرش اعتياد خود را كنار بگذارد. شيرين 11 ساله بود كه پدرش به دليل سكتهي قلبي فوت كرد.
شيرين پايان زود هنگام زندگي پدر خود را با اعتياد او ارتباط داده بود. او ميخواهد اين پايان غمانگيز را به گونهاي تغيير دهد. او ميخواهد با ازدواج با يك معتاد او را نجات دهد و باعث شود كه آن پايان غمانگيز ديگر تكرار نشود.
4 ـ اگر يكي از والدين ما شاد نبوده و يا مورد محبت و توجه واقع نميشده، ممكن است جذب فردي شبيه به او شويم؛ تا با عشق خود به او و ديگران ثابت كنيم كه آن والد دوست داشتني بوده و بايد مورد محبت و توجه واقع ميشده است.
مثال:
احمد از شيوا خوشش ميآيد و ميخواهد با او ازدواج كند. شيوا دختري است كه احساس ناامني دارد، آسيبپذير است و از مردم ميترسد. احمد نسبت به شيوا احساس حمايت قدرتمندي دارد و ميخواهد به او احساس دوست داشتني بودن، بدهد.
گذشتهي احمد روشن كننده است. پدر احمد پانزده سال پيش همسر و فرزندانش را ترك و با منشي خود ازدواج كرد. مادر احمد بعد از اين واقعه از لحاظ روحي بسيار آسيب ديده و احساس بيكفايتي ميكرد. او ديگر ازدواج نكرد. احمد در آن زمان يازده ساله بود. او احساس نااميدي و ترك شدگي مادر را به خوبي درك ميكرد. در آن زمان او به طور ناخود آگاه تصميم گرفت تا به مادرش ثابت كند كه دوست داشتني است. گويا او با عشق ورزيدن و ازدواج با دختري شبيه به مادرش ميخواهد به مادرش بگويد كه دوست داشتني است و به پدرش هم ثابت كند كه در ترك مادرش اشتباه كرده است.
مشاوره پیش از ازدواج در سیدخندان
5 ـ ممكن است به رابطهاي وارد شويم كه از ازدواج پدر و مادرمان بهتر نباشد، تا از پدر و مادر خود خوشبختتر نباشيم.
مثال:
سعيد 27 ساله در يك خانوادهي پرتشنج بزرگ شده است. پدر و مادر سعيد با هم تفاهم ندارند. بارها شاهد دعوا و مرافعهي آنها بوده است. سعيد ميخواهد با مريم ازدواج كند.ميداند كه مريم زود عصباني ميشود اما با اين حال ميخواهد با او ازدواج كند. هنگامي كه از او پرسيده شد كه آيندهي ازدواج خود را چگونه ميبيني؟ در پاسخ گفت: «چيزي شبيه به زندگي پدر و مادرم». از او پرسيده شد كه آيا فكر نميكني حق تو از زندگي بيشتر از يك زندگي همراه با مرافعه باشد؟ پاسخ داد: «حق من از زندگي بيشتر از حق پدر و مادرم از زندگي نيست».
توجه:
شناختن تأثير ناخود آگاه بر انتخابهاي عشقي ما نياز به بررسي تخصصي دارد. در صورتيكه احساس ميكنيد يكي از اين الگوها در شما تكرار ميشود، لازم است كه براي روان درماني يا روانكاري اقدام كنيد. معمولاً شناخت صحيح اين الگوها به دقت و تخصص فراواني نياز دارد. هرگز از كمك تخصصي براي درك تأثيرات ناخود آگاه بر انتخابهاي عشقي، پرهيز نكنيد.
براي شناخت بهتر تأثير ناخودآگاه بر انتخاب عشقي كتاب «بازگشت به عشق» نوشته هندریکس ترجمه آقاي هادي ابراهيمي را به شما توصيه ميكنيم. اين كتاب با عنوان « عشق مورد نظر شما» با ترجمه آقاي مهدي قراچهداغي نيز در بازار موجود است.
مشاوره پیش از ازدواج در سیدخندان
روانشناس خوب در سیدخندان
ازدواج چیزی فراتر از داشتن خانه و داشتن فرزند است. ازدواج به این معناست که کسی در کنار شما باشد که عمیقاً شما را دوست داشته حتی اگر شما را در بدترین حالتتان دیده باشد. مشاوره پیش از ازدواج با یک روانشناس خوب در سیدخندان می تواند به شما کمک کند تا درک عمیق تری از هدف ازدواج خود ایجاد کنید.
درمانگر خوب در سیدخندان
روانشناسان افرادی هستند که تحصیلات روانشناسی دارند و در زمینه درمان روان بدون دارو و با صحبت کردن فعالیت میکنند. روانشناسان میتوانند در حوزههای مختلف روان درمانی فردی، خانواده، زوج، کودک و … فعالیت کنند. افراد زیادی هستند که علم کافی ندارند
دکتر روانپزشک خوب در تهران
روانپزشکان به درمان اختلالاتی مانند انواع فوبیا ، اختلالات خلقی و به طور کلی اختلالات روانی می پردازند.دکتر روانپزشک تهران بیماران را با استفاده از روش ها و داروهای روان درمانی درمان می کنند.
در صورت داشتن علائم بیماری های اعصاب و روان باید به یک دکتر روانپزشک خوب در تهران مراجعه کرد.
اگر ساکن شهر تهران هستید و به دنبال دکتر روانپزشک خوب در تهران هستید پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشید.
ارتباط با ما
Call: 02144246886
Instagram:nedaye-aramesh-ravan
09924793881:eitaa
www.arameshravan.com