-

8 نکته برای رفتار با یک کودک بیش فعال

8 نکته برای رفتار با یک کودک بیش فعال که در این مقاله در آن صحبت شده است و شما برای راهنمایی‌های بیشتر می‌توانید به کلینیک ندای ارامش روان مراجعه فرمایید.

کنار آمدن با یک کودک بیش فعال می‌تواند سخت باشد. کودک بیش فعال می تواند ناپایدار به نظر برسد و از یک فعالیت به یک فعالیت دیگر با انرژی به ظاهر بی حد و حصر برپردازد.
به نظر می‌رسد او در گوش دادن یا پیروی از دستورالعمل‌ها مشکل دارد. او ممکن است در مدرسه عملکرد ضعیفی داشته باشد، نمرات کمتر از حد قابل قبول را کسب کند و مشکلات رفتاری را از خود نشان دهد.
اگرچه پاسخ صحیحی برای رسیدگی به کودک بیش فعال وجود ندارد، اما رعایت چند نکته می‌تواند تحمل کنار آمدن با کودک بیش فعال را کمی آسان کند.

رفتار با کودک بیش فعال

8 نکته برای رفتار با یک کودک بیش فعال که در زیر به آنها اشاره شده است:

1- قوانینی را ایجاد کنید

بسیاری از والدین ترجیح می دهند خانه ای راحت و بدون قوانین داشته باشند. این سبک آرام فرزندپروری برای بسیاری از کودکان خوب عمل می‌کند. با این وجود کودکان بیش فعال در محیط های نامشخص دچار مشکل می‌شوند. اگر با یک کودک بیش فعال کنار می آیید، خانه را به روشی منظم نگه دارید. به این ترتیب کودک می فهمد که روز به روز از او چه انتظاری می‌رود.

2- محدودیت‌هایی را اعمال کنید

مهم این است که شما تصمیم بگیرید کدام موضوعات ارزش جنگیدن را دارد. کودک بیش فعال “بچه بد” نیست. بیش فعالی ناشی از یک اختلال روانشناختی است که به اختلال بیش فعالی و کمبود توجه مشهور است. این مشکلی در شیمی مغز است که بر توانایی مغز در انتقال اطلاعات بین سلولهای مغز تأثیر می گذارد. بنابراین، صرفاً مسئله این نیست که کودک دلیل را ببیند. زندگی در محدودیت های زندگی روزمره برای او یک کشمکش است ، بنابراین روی موضوعاتی که واقعاً مهم هستند تمرکز کنید.

3- دستورالعمل های پیچیده را از بین ببرید

برای کودک مبتلا به ADHD دشوار است که یک لیست طولانی از دستورالعمل ها را دنبال کند و به خاطر بسپارد. درعوض، کار را به ساده تر کنید.
اصرار کنید کودک هنگام توضیح دادن چیزها به چشمان شما نگاه کند و اطلاعات را به صورت بخش بخش و قابل هضم ارائه دهد. از کودک بخواهید هر مرحله را تکرار کند.
نوشتن دستورالعمل ها همچنین می تواند به کودک در پیروی از آنها کمک کند. یک لیست گام به گام نوشته شده به کودک بیش فعال اجازه می‌دهد تا هر بار روی یک قدم کوچک تمرکز کند. او می تواند برای کمک به یادآوری خاطرات خود از آنچه به او گفته شده است، به این لیست مراجعه کند و با تکمیل آنها مراحل را طی کند.

4- حواس پرتی را به حداقل برسانید

مواردی که اکثر مردم هرگز متوجه آن نمی شوند، به راحتی حواس کودک را که از ADHD رنج می برد، پرت می کند. بنابراین، کارهایی که نیاز به تمرکز دارند، مانند تکالیف در خانه، باید در منطقه ای انجام شوند که حداقل حواس پرتی را ایجاد کند. کودک را به راحتی و در مکانی دور از پنجره ها و درها بنشانید. به او اجازه حرکت دهید اما اجازه ندهید حواس او را به چیزهای دیگر پرت کند.
مطمئن باشید کودک می فهمد که مجازات نمی شود. یک فضای کاری گرم و جذاب ایجاد کنید. به کودک بگویید فضای کار برای کمک به تمرکز و تشویق مشارکت وی در طراحی فضایی است که در آن احساس راحتی کند.

5- از تقویت مثبت استفاده کنید

تکمیل وظیفه یک مبارزه بزرگ برای یک کودک بیش فعال است. بنابراین، مهم است که کودک متوجه شود که ارزش انجام این کار را دارد. هر زمان کودک کاری را با موفقیت انجام داد، او را ستایش کنید و به او پاداش دهید. همچنین، با اختصاص دادن کارهایی که منجر به جایزه می شود، مانند پختن کلوچه، به او اجازه دهید که به خود پاداش دهد.
تقویت مثبت، پاداشی برای عبور از تلاش برای تکمیل وظیفه است.

6- به کودک کمک کنید لیست کارهایی را که انجام می‌دهد را بنویسد

داشتن لیستی از مسئولیت‌های ساخته شده توسط خودش می تواند به کودک در ایجاد استقلال کمک کند. یک لیست مکتوب همچنین به کودک یک مرجع بصری می دهد تا وقتی حواس او را پرت می شود یا کاری را که قرار است انجام دهد فراموش کند، از آن استفاده کند. به کودک بیاموزید هر زمان که حوصله اش سر رفت یا مطمئن نیست که باید چه کاری انجام دهد، به لیست مراجعه کند.
کودک را به دلیل عدم تکمیل لیست کارها در مدت زمان مشخص مجازات نکنید. از تقویت مثبت برای پاداش دادن به کودک برای کارهایی که موفق به انجام آنها می شود استفاده کنید. به کودک این آزادی را بدهید که وظایف خود را به هر ترتیب و بدون اینکه از بالا شروع کند و پایین بیاورد، انجام دهد.

7- اطلاعات لازم درمورد این اختلال را بدست آورید

تا آنجا که می توانید در مورد اختلال فرزند خود بیاموزید. هرگونه جزوه یا مطالب اطلاعاتی که به شما داده می شود را بخوانید و هضم کنید. تحقیقات خود را نیز انجام دهید. به خاطر داشته باشید که اطلاعات موجود در اینترنت همیشه قابل اعتماد نیستند. برای کسب اطلاعات به منابع معتبر مراجعه کنید.

8- همیشه ابتدا با پزشک خود مشورت کنید

بهتر است که با خواندن اطلاعات بهداشتی و صحبت با دوستان، خود را آماده کنید، اما همیشه قبل از اقدام پزشکی یا تغییر روال سلامتی خود با پزشک خود مشورت کنید.

مشاوره روانشناسی حضوری | مشاوره روانشناسی تلفنی | مشاوره آنلاین ۲۴ ساعته | مرکز مشاوره روانشناسی | مشاوره روانشناسی | مشاوره روانشناسی آنلاین | مشاوره روانشناسی تلفنی | مشاوره روانشناسی

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


جهت تماس با کلینیک کلیک کنید