راهکارهای مقابله با پرخاشگری کودک
راهکارهای مقابله با پرخاشگری کودک
نسبت به پرخاشگری کودک عکس العمل فوری نشان دهید
بهترین رفتار با کودک پرخاشگر این است که وقتی فرزندتان را در حال پرخاشگری میبینید فورا او را متوقف کرده و پیامدهای رفتارش را به او گوشزد کنید. این که صبر کنید تا برای بار سوم برادرش را بزند و بعد بگویید: این رفتار درستی نیست! بسه!
تأثیری نخواهد داشت. حتی میتوانید کودک را برای مدت کوتاهی از موقعیت خارج کنید به طور مثال برای یک کودک پیش دبستانی، 3 یا 4 دقیقه کافی است. برای یک کودک بزرگتر، با صالحدید روانشناس فرزندتان میتوانید در پاسخ به طغیآنهای
پرخاشگرانه، امتیازی را برای او کم یا حذف کنید. مثلا وقت تلویزیون دیدنش کاهش یابد یا پول توجیبی یک هفتهاش قطع شود. دادن بازخورد به این دلیل است که او رفتار خود را با پیامد آن مرتبط کند و بفهمد که اگر ضربه بزند یا فریاد بکشد،
ممکن است چیزی را که دوست دارد از دست بدهد.
درباره رفتار پرخاشگرانه کودک با او صحبت کنید
یکی از درستترین شیوه ها در رفتار با کودک پرخاشگر این است که با او ، درباره علت پرخاشگریاش صحبت کنید. اجازه دهید فرزندتان کمی آرام شود سپس با آرامش درباره آن چه اتفاق افتاده حرف بزنید. بهترین زمان برای انجام این تکنیک در زمینه رفتار با کودک پرخاشگر، پس از آرام شدن او و قبل از این است که همه چیز را فراموش کند. این زمان در حالت ایده آل، 30 دقیقه تا 1 ساعت بعد از رخ دادن پرخاشگری کودک است. از او بپرسید که آیا میتواند توضیح دهد که چه چیزی باعث طغیان او شده است. مثالً فکر میکنی چرا اینقدر از دست دوستت عصبانی شدی؟ به کودک توضیح دهید که عصبانی شدن کاملًا طبیعی است، اما هل دادن، ضربه زدن، لگد زدن یا گاز گرفتن، مورد تأیید شما نیست. اگر فرزندتان نمیخواهد این موضوع را با شما در میان بگذارد، ممکن است با یک حیوان خانگی، عروسک یا دوست خیالی خود احساس راحتی کند. در این صورت شما میتوانید این تکنیک را به وسیله یک بازی نمادین همراه با عروسکها یا حیوانات اجرا کنید
در هر مرحله کنترل پرخاشگری، کودک را تشویق کنید
یک جدول مخصوص روی یخچال یا روی دیوار اتاق خواب کودک بزنید و زمانی که موفق شد عصبانیتش را کنترل کند، با یک برچسب رنگی به او جایزه بدهید. حدود 2/5 تا 3 سالگی بهترین سن برای استفاده از این روش در برخورد با کودک پرخاشگر است. در این سن، برخی از کودکان شروع به درک مفهوم پاداش میکنند و احتماالً با چیزی به سادگی یک برچسب انگیزه میگیرند. همچنین به رفتار خوب بچهها پاداش دهید، همیشه هدیه و جایزه الزم نیست. تعریف و تمجید به تنهایی قدرتمند هستند. روی اهداف مالی یا مادی تمرکز نکنید. در عوض، جوایزی مانند نیم ساعت وقت ویژه برای بازی کردن با دوستانش، در نظر گرفتن یک حق انتخاب ویژه در مورد شام خانواده یا فیلمی که در شب خانواده قصد دارند تماشا کنند، از جمله راهکارهای مؤثر در زمینه رفتار با کودک پرخاشگر است.
راهکارهای مقابله با پرخاشگری کودک
تکنیک های پرورش خلاقیت در کودکان
اجازه اشتباه کردن بدهید
تفکر روانشناسی موفقیت جدید موفقیت بیان میکند بچههایی که از شکست میترسند، به احتماًل کمتری به صورت خلاقانه فکر میکنند. اگر فرزند شما وقتی که اشتباهی میکند ناامید میشود، سعی کنید به او چنین چیزی بگویید: ما چطور میتوانیم نتیجه را تغییر دهیم؟ یا تو چطور میتوانی دوباره آن را انجام دهی؟ میتوان به اشتباهات به عنوان فرصت مناسبی برای رشد بجای مواجهه با شکست نگاه کرد.
کثیف کاری کنید
بسیاری از ما یک فضای تمیز را دوست داریم و وقتی شرایط از دستمان خارج میشود و آلودگی به بار میآید احساس ضعف میکنیم. با این حال، وقتی که بچهها در حال انجام فعالیت خالقانه هستند، کثیفی و آلودگی به سرعت میتواند زیاد شود. دفعه بعدی که کودکتان میخواهد نقاشی کند یا میخواهد یک کیسه از گلولههای پنبهای را در تمام زمین پخش کند، اتاقی یا مکانی در بیرون را برای انجام این کارها او فراهم کنید. شما ممکن است بشدت مخالف کثیفی باشید، اما مزایای خلاقیت از این ناراحتی موقت بیشتر است.
تلاش را تحسین کنید
ما همه در مورد اینکه پاداش چطور میتواند مانع تفکر مستقل یک کودک شود، زیاد شنیدهایم. مشکل پاداش این است که میتواند یک کودک را از جستجوی انگیزه داخلی خود محروم کند. البته این بدان معنی نیست که همهی پاداشها بد هستند، اما دفعه ی بعدی که شما برای پاداش دادن وسوسه شدید، سعی کنید چیز معقولی بگوید، مثل: من میبینم که تو داری کفشهایت را خودت میپوشی، یا تو واقعاً به سختی در حال حل کردن این مسأله ریاضی هستی، به این صورت شما تلاش کودک برای انجام کاری را تشویق میکنید نه صرفاً بابت انجام دادن یا ندادن کارها.
راهکارهای مقابله با پرخاشگری کودک